HASSAS CİLTLERE DÖVME ZARARLI MI ?

Hassas ciltlere dövmenin herhangi bir zararı yoktur. Profesyonel bir dövme zaten cilt tipine ve durumuna göre uygulanır. Kişiden kişiye değiştiği gibi, aynı kişiye ait cilt her bölgede farklılıklarda gösterir. Cildin durumuna ve yapılacak işleme göre hem iğneler hemde makine ayarları değişir.

BİR DÖVMECİNİN DUYMAKTAN BIKTIĞI 10 CÜMLE

1- Acıyor mu?
2- İğne ile yapıyorsunuz değil mi?
3- Peki günah mı gerçekten?
4- 18 yaş sınırımı var? Niye?
5- Ama diğer stüdyo şu fiyatı verdi.
6- Benim cildim çok hassas.
7- Sen bana kıyak yap, ben sana çok müşteri getiricem.
8- Dövme yaptıracağım ama ne yaptıracağımı bilmiyorum.
9- Para sorun değil ama, sen bi indirim yap.

DÖVME YAPILIRKEN CANIM YANAR MI?

Evet kalıcı dövme yapılırken can acıtır. Ve bence bu acı dövmenin sahiplenilmesi açısından çekilmesi gereken bir acıdır. Çektiğiniz acıyla dövmeye manevi açıdan da sahip olursunuz. Ne kadar acıyor derseniz acıyı tarif edemem. Ve kişilerin de acı eşiğini bilemem ama dayanılmayacak bir acı olmadığını söyleyebilirim…

KİMLERE, KALICI DÖVME YAPILMAZ

Eğer yaptıracağınız bölgeye kesin olarak karar vermediyseniz kalıcı dövmenizi yaptıracağınız dövme sanatçısına danışmanızı tavsiye ederim. Zira dövmenizi yaptırmayı düşündüğünüz yer, gerek estetik açıdan gerekse de yaptıracağınız yerin deri yapısı açısından uygun olmayabilir.

ÇALIŞTIĞINIZ ORTAM HİJYENİKMİ?

Çalıştığım ortam kendi kriterlerime göre evet temiz ve hijyeniktir. çünkü siz; dövme işlemi sırasında ziyaret edip, işleminiz bittiğinde gidiyorsunuz, ama ben günlük hayatımın hemen hemen yarısını stüdyomda geçirdiğim için çok daha büyük bir risk altındayım ve çok dikkatliyim.

DÖVMEDEN SIKILMAK YALNIŞ!

“Dövme yaptıracağım ama acaba ilerde sıkılır mıyım aynı şeyi görmeye dayanabilir miyim amannnn sıkılırsam sildiririm olur biter ne olacak sanki” diyenler aldı başını gitti. Son yıllarda dövme olayını; öğğ kaka pis diye kötülerken, profesyonel dövmecilik kavramına alışmaya çalışan, güzelim yurdumun ilginç ve güzel insanları…

DÖVME SİLDİRME İŞLEMİ NASIL OLMALI?

Dövme son zamanlarda gençler arasında git gide popülerleşmeye başladı. Kimisi sevgilisinin ismini vücudunda ölümsüzleştiriyor, kimisi beğendiği bir şekli kimi ise onun için anlam ifade eden figürler yaptırıyor vücuduna. Fakat bu kişiler gençliğin verdiği rahatlıkla dövmeyi yaptırdıklarından birgün o dövmeden sıkılabilirler.

DÖVME YAPTIKTAN SONRA BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Yapılan işlem ne olursa olsun, kesinlikle yapmanız gereken bir takım kurallar ve dikkat etmeniz gereken yerler vardır. Bunlardan bazılarının yapılmaması veya göz ardı edilmesi; sizin sağlığınız açısından önemli sorunlar doğurabilir. Sağlığınızı düşünüyorsanız , dövme (Tattoo) yaptırdığımız profesyonel kişilerin; verdiği bakım prosedürünü eksiksiz uygulamak..

Accordion Panel

Dövme konusunda herkes bir yorum yaptı; kimileri dövme yaptırmanın günah olduğunu savundu, kimi ise dövme günah değildir dedi. Ama yine de aklımıza takılan “dövme günah mı değil mi?” sorusunun cevabı bir türlü tam manasıyla netlik kazanamadı. “Günah mı, değil mi?” sorularını araştırdığınız halde, hala kendinize sorular sormaya devam ediyorsanız,bana kalırsa dövme yaptırmayın derim ileride pişman olabilirsiniz. Yüce dinimiz İslâm, iyileşme amacı güden operasyonlar hariç, Allah’ın yarattığının değiştirilmesine yönelik her türlü yaptırımı yasaklamıştır. Kararsızsanız yaptırmayın önce kendi vicdanınıza danışın..

DÖVME VE MODELLERİNİN ANLAMLARI

Vücudumuza yaptırdığımız bir çok dövmenin, ne anlam taşıdığını bir çoğumuz bilmiyoruz. Aslına bakarsanız siz yaptırdığınız dövmeye hangi anlamı yüklemek isterseniz o şekilde de taşıyabilirsiniz. En çok yaptırılan ve yaptırdığınız modelin veya objenin ne anlama geldiğini öğrenebilmeniz için hayvan, dini, çiçek ve bitki dövmeleri olmak üzere, hangisinin ne anlam taşıdığı açıkça belirtiyoruz.

 

Dövmemizi yaptıktan sonra üzerini 1 saate mahsus streç film ile kaplıyoruz,dışardaki mikroplara maruz kalmasın diye.

Eczaneden bepanten plus krem alıp 15 gün boyunca kullanıyoruz

Günde 4-5 kez sürülebilir

Sürekli nemli kalması gerekir

Dövmeyi akşamları antiseptik bir sabun ile yıkıyoruz ,temizliyoruz.

Dokunmayın: Kabuğu kaşımak veya ciltten çekmek rötuş için tekrar stüdyonun yolunu tutmak için en kestirme yoldur. Dövmenizi evcil hayvanınıza dokundurmanız veya sürtmeniz enfeksiyon riskini artırır.

Yüzmeyin: Duş dışında başka herhangi bir şeyden dolayı dövmenizi ıslatmanız yapabileceğiniz en kötü şeydir.

Güneşe çıkmayın: Dövmenizi, solmaya en yatkın dönem olduğu için 2 hafta güneşten uzak tutun. Güneşlenmek de yok tabii ki!

Spora salonuna gitmeyin: En az iki hafta spor yapmayın, özellikle, dövme sırtınızdaysa, yatarak yapacağınız hareketler zarar verecektir. Kasları esnetmek veya baskı uygulamak iyileşme sürecinin ilk aşamasını mahveder.